lørdag 21. oktober 2023

Vil du begynne med investering?

 Vil du begynne med investering, men vet ikke helt hvordan man skal begynne? Da er du nok ikke alene. Det er en kompleks verden med aksjer, fond og andre verdipapirer og blir jo i media fremstilt som vanskelig, litt farlig og komplisert. Men det trenger det jo ikke å være. Warren Buffet er jo blant de mest kjente og dyktigste investorene

Her er noen nøkkelfaktorer som har vært kjennetegn ved Warren Buffetts investeringsfilosofi:

  1. Langsiktig tenkning: Warren Buffett er kjent for sin langsiktige investeringsstrategi. Han investerer i selskaper med tro på deres langsiktige utsikter og holder aksjer i lang tid.

  2. Verdsettelse: Buffett er kjent for å investere i undervurderte selskaper. Han ser etter selskaper som han mener er sterke, har en konkurransefordel, og handler til en pris som er lavere enn deres sanne verdi.

  3. Konkurransedyktige fortrinn: Han fokuserer på selskaper med sterke økonomiske "borgere" eller konkurransedyktige fortrinn som gjør det vanskelig for andre å komme inn i markedet.

  4. Margin of Safety: Buffett krever en "margin of safety," noe som betyr at han ønsker å kjøpe aksjer til en pris som er langt under hva han anser som deres virkelige verdi. Dette gir ham beskyttelse mot uforutsette hendelser.

  5. Enkle forståelige forretninger: Han investerer i bransjer og selskaper som han forstår grundig. Dette gjør det enklere for ham å vurdere risiko og avkastning.

  6. Langsiktige investeringer i sunne selskaper: Buffett unngår spekulasjon og fokuserer på solide selskaper med langsiktige vekstutsikter.

  7. Selskapsledelse: Han vurderer kvaliteten på selskapets ledelse og hvordan de driver virksomheten.

  8. Diversifikasjon: Warren Buffett er en trofast tilhenger av å holde en konsentrert portefølje. Han har sagt at diversifikasjon er en beskyttelse mot ignoranse, ikke en garanti for overskudd.

  9. Kontinuerlig læring: Buffett leser mye og holder seg oppdatert om økonomi og selskaper. Han er kjent for å bruke mye tid på å lære og forstå selskaper før han investerer.

  10. Tålmodighet: Buffett er tålmodig og venter på de riktige mulighetene. Han er ikke redd for å sitte på kontanter når han ikke finner gode investeringsalternativer.

  11. Leverage: Han har en generell policy om å unngå å bruke mye gjeld i investeringene sine.

Det er viktig å merke seg at å investere som Warren Buffett krever tid, tålmodighet og grundig forskning. I tillegg, Buffett har ressurser og en investeringshorisont som ikke alle investorer har. Han har også investert i en rekke selskaper som ikke er tilgjengelige for gjennomsnittsinvestorer. Det er derfor viktig å tilpasse hans filosofi til din egen økonomiske situasjon og mål. Hvis du er ny til investering, kan det være lurt å søke råd fra en finansiell rådgiver eller gjøre grundig forskning før du tar beslutninger.


Her er link til boken min om å investere som Buffet om du skulle ønske å lære litt mer om det. Lykke til!


https://www.amazon.com/How-Invest-like-Warren-Buffet-ebook/dp/B0C2K6ZLDR/ref=sr_1_2?keywords=Jan+K.+Birkeland&qid=168576

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Love your life - Dare To Dream